blog saya sudah di pindahkan..

December 5, 2009

untuk maklumat anda, blog Helmi Baharudin telah di pindahkan ke …

http://blog.helmibaharudin.net/

mulai hari ini segala update dan info saya berada di blog baru.di sana gambar lebih besar dan banyak perubahan akan berlaku. 🙂

terima kasih kepada anda semua yang selalu singgah ke sini, dan saya mejanjikan gambar yang lebih tebabow di sana…JUMPA DISANA!!!


Rudy & Azwin [pre wedding]

December 2, 2009

 

kali ni aku nak upload gambar2 pre wedding untuk Rudy dan Azwin.Dia orang akan melangsung kan majlis perkahwinan hujung bulan dec ini.Insyaallah kalau tak ada aral melintang aku akan datang time majlis korang ye.Ape2 pon dalam aku ucapkan selamat menunggu hari debaran korang nanti.Kepada Rudy..sabar ye…..huhuhuhu…


kerja kolej

November 29, 2009

ini adalah antara assigment pertama aku masa belajar kat kolej dulu.aku terjumpa masa aku kemas2 hardisk petang tadi.hohoho…lama gile gambar ni.saje nak letak kat blog ni.dulu aku selalu lebihkan editing pada gambar2 yang aku amik, tapi sekarang aku nak lebih kat setting camera dan dapat kat shot yang paling baik dan kurangkan penggunaan photoshop.untuk itu aku akan terus belajar dan belajar. 🙂


Selamat Hari Raya

November 28, 2009

hari ini aku balik kampung atok aku dekat kuala pilah.nak sambut raya haji dengan sanak saudara.salah seorang dari mereka adalah seorang photographer jugak.dan aku pulang ke kampung bersama seorang teman photographer.bila dah puas makan macam2 kat kampung, kami jadi malas.tiba2 rasa nak buat something yang best pulak.selalu buat dalam photoshop, tapi malam tu kami buat yang betul2.takde la susah sangat.ok je.cuma seting camera kene betul sikit…RAY OF LIGHT..tanpa photoshop.


empat manusia ke utara

November 26, 2009

petang rabu..

tut tut..tut tut…

aku: helo..

zaki: apek..ko kat mane?

aku: kat umah

zaki: ko wat ape sok weh?

aku: takde watpe.asal?

zaki: jom g kedah nak.leh amik2 gambar.

aku: ada ape?

zaki: kampung aku la..nak ikut tak?

aku: bl nak gerak?

zaki: ptng ni.ko datang umah Is.Kita org tunggu ko kat sana kol 7ptng.

aku: ok.aku mandi jap.

zaki: cun…

tut..tut…

nasib baik Kedah,kalau die ajak aku pegi Amsterdamn memang aku carut dalam phone tu jugak.Malam tu kami bertolak ke Kedah.Nasib baik battery camera aku dah charge.Memang aku selalu bersiap sedia untuk benda2 macam ni.Dah selalu kena.Kami pegi 4 orang.Dengan masing2 ada kelebihan sendiri, maka trip kali ini menjadi lebih gamat dari cerita Senario yang sedang di tayang di pawagam berhampiran.hoho…

lepas ni kami akan jelajah satu semenanjung pulak.Kalau ada sesiapa nak ikut pn boleh.Rancang dalam awal tahun depan.


Helmi Baharudin
photographer|designer
0176857222
facebook.com/helmibaharudin
flickr.com/ellmie
makemefeelbatter@yahoo.com



promo

November 21, 2009

petang tadi ada shot majlis nikah dekat seremban 2.Esok pulak Reception.Aku up yang ni dulu ye…

Helmi Baharudin
photographer|designer
0176857222
facebook.com/helmibaharudin
flickr.com/ellmie
makemefeelbatter@yahoo.com



The Preparation

November 18, 2009

Hari ni aku nak upload preparation ila time majlis pernikahan dia orang dekat senawang petang tadi.Seronok sangat majlis petang tu.Tapi habis majlis je hujan turun.Harap time majlis sanding nanti cuaca agak baik.Boleh keluar jalan2 sambil amik gambar.hehe..gambar selebihnya Insyaallah aku upload dalam masa terdekat ni.Sekarang layan ni je dulu ye..

Helmi Baharudin
photographer|designer
0176857222
facebook.com/helmibaharudin
flickr.com/ellmie
makemefeelbatter@yahoo.com